Index Vakbarát Hírportál

Elgurult a gyógyszer az M3-ason, centiken múlt a baleset

2023. március 8., szerda 14:40

A magyar utakon is egyre gyakrabban előforduló jelenség az úgynevezett büntetőfékezés. Ilyenkor az egyik autós bevág a másik elé, majd indokolatlan mértékben lelassít, az illető így kívánja megleckéztetni közlekedőtársát. Most ezt a módszert vetette be egy dühös járművezető az M3-as autópályán.

A fedélzeti kamerával felszerelt autó sofőrje azt írta, hogy 110 km/órás sebességgel haladt az M3-as autópályán a mogyoródi kihajtó után, Budapesttől távolodva. A közvetlenül előtte haladó autóra rávillantott, majd rá is dudált, amin a másik felkapta a vizet. A hangjelzést azért adta le a beszámoló készítője, mert a Toyota majdnem nekiment.

Ebből aztán közlekedési konfliktus alakult ki, a megelőzött rálépett a gázra, majd előzési manőverbe kezdett. „Mellém érve szűk távolságot és velem azonos tempót igyekezett felvenni. Áttekintve próbált valamit közölni, karjával integetett. Én is visszaintettem, kérdőn fordítottam felfelé a tenyerem. Ezt követően megelőzött, elém sorolt, és egyértelmű büntetőfékezést hajtott végre” – írta a bpiautosok.hu olvasója.

A Toyotát vezető sofőr pár másodperccel később a középső ujja feltartásával jelezte, nagyon nem tetszett neki, hogy korábban villogtak neki, és rádudáltak.

A bpiautosok.hu ezután megjegyezte, hogy ilyen helyzetben nem érdemes villantással provokálni, mert az ilyen reakciót válthat ki az emberekből. Hozzátették, hogy a Toyota bizonytalan mozgása, majd visszatántorgása válthatta ki a dudálási reakciót a felvételt beküldő autósból.

Rovatok