Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz Békemenet március 15-én

2023. március 8., szerda 21:20

Tavaly, a választásokhoz közeledve többek között Békemenet is volt március 15-én, idén azonban ez elmarad. Orbán Viktor idén Kiskőrösre, Petőfi Sándor szülőházához utazik, itt mondja el ünnepi beszédét.

A kormány Facebook-oldalán osztotta meg a március 15-i nemzeti ünnep központi programját, amely szokás szerint zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren reggel 9 órakor, majd 9.20-tól ünnepi huszármenet indul a Nemzeti Múzeumhoz.

A díszünnepség 10.30-kor veszi kezdetét a Múzeumkertben, ahol idén nem Orbán Viktor, hanem Csák János kulturális és innovációs miniszter mond beszédet.

Orbán Viktor Kiskőrösre, Petőfi Sándor szülőházához utazik március 15-én, ahol délután 3 órától mondja el ünnepi beszédét.

2022-ben a választásokhoz közeledve többek között Békemenet is volt március 15-én, Orbán Viktor a Kossuth téren mondott beszédet, a miniszterelnök akkori gondolatairól itt találja a beszámolónkat.

Az egy évvel ezelőtt még hatpárti összefogásként működő ellenzék nagygyűlésén a pártvezetők mellett a miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter volt a főszereplő. A Mi Hazánk Mozgalomnak akkor is volt saját rendezvénye, ahol felszólalt Toroczkai László.

(Borítókép: Békemenet 2022. március 15-én Budapesten. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok