Index Vakbarát Hírportál

Kiemelt egészségügyi ellátást kaphatnak a nemzet színészei és a nemzet sportolói

2023. március 9., csütörtök 12:58

A kormány új rendeletben dönthet arról, hogy a Nemzet Színésze és a Nemzet Sportolója cím birtokosai kiemelt egészségügyi ellátást kaphatnak a Honvédkórházban.

Bővítené a kormány az állami vezetőknek is járó, kiemelt egészségügyi ellátást igénybe vevők körét az Észak-pesti Centrum Kórházban, a Honvédkórházban. A kormányrendelet tervezete szerint ezentúl a Nemzet Színészei és a Nemzet Sportolói cím birtokosai is megkapják majd a speciális ellátást – szúrta ki a hvg.hu.

A friss kormányrendelet-tervezet kimondja, a nemzet színészeinek és a nemzet sportolóinak egészségügyi ellátása mellett a velük egy háztartásban élő biztosított hozzátartozók, és a címbirtokos halála esetén a vele egy háztartásban élő hozzátartozó ellátása is biztosított.

A Nemzet Színészei cím jelenlegi birtokosai:

Tordy Géza, Szacsvay László, Molnár Piroska, Máthé Erzsi, Lehoczky Zsuzsa, Király Levente, Jordán Tamás, Csomós Mari, Cserhalmi György, Bodrogi Gyula, Balázsovits Lajos, Almási Éva.

A Nemzet Sportolói cím jelenlegi birtokosai:

Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Vaskuti István, Schmitt Pál, Rejtő Ildikó, Portisch Lajos, Magyar Zoltán, Keleti Ágnes, Kamuti Jenő, Jónyer István, Hammerl László, Faragó Tamás, Balczó András.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok