Index Vakbarát Hírportál

„COVID 19” feliratú bakancsot hagyott az ülésen, vádat emeltek ellene

2023. március 9., csütörtök 10:16

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 50 körüli férfival szemben, aki a vád szerint 2020 áprilisában, a veszélyhelyzet ideje alatt, az M3 metró egyik kocsijában egy „COVID 19” feliratú bakancsot hagyott az ülésen, ami az akkor fennálló helyzetben alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A vádirat szerint a vádlott 2020. április 19-én, a világjárvány miatt Magyarország egész területére elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt, a XIII. kerületben, a Dózsa György úti megállóban felszállt az M3 metró egyik szerelvényére. A vádlott ezután leült az egyik ülésre, majd a szatyrából kivett egy bakancsot, amelyen egy fehér papíron koronavírusra utaló „COVID 19” feliratot helyezett el. A férfi ezzel valótlanul azt a látszatot keltette, hogy a metrókocsiban egy fertőző tárgy van, ami által az utasok a betegséget elkaphatják – írja az ügyészség.

A VÁDLOTT CSELEKMÉNYE ALKALMAS VOLT A KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA, AMELYNEK KÖVETKEZTÉBEN AZ ADOTT SZERELVÉNYT LE KELLETT CSERÉLNI. A LEÁLLÁSSAL, VALAMINT A FERTŐTLENÍTÉSSEL A BKV ZRT.-NEK TÖBB MINT 400 000 FT KÁRA KELETKEZETT.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a vádlottal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki.

Megosztott az ügyészség egy felvételt is, amelyen az látható, hogy a férfi felszáll a metróra, kiteszi a bakancsot, majd elhagyja a szerelvényt. 

Rovatok