Index Vakbarát Hírportál

Börtönbe kerülhet a férfi, aki a hajánál fogva húzta le az útról részeg kerekesszékes testvérét

2023. március 10., péntek 12:57

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki kerekesszékes testvérét bántalmazta, és a földön húzta őt.

A vádirat szerint 2022 nyarán az éjszakai órákban a kerekesszékes sértett egy rétsági vendéglátóhelyen italozott, amit testvére megelégelt, így hazaindult vele − írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az ügyészség. 

Útközben az utcán a sértett mérgében kivetette magát a kerekesszékből, majd összeveszett a vádlottal. A vádlott ekkor testszerte ütni-rúgni kezdte testvérét, aki a székbe visszaülni nem tudott, és mozgásszervi betegsége miatt az ütéseket csak korlátozottan tudta elhárítani. Végül a sértett a gyanúsított lábába harapott, aki ezután hajánál fogva húzta le őt az útról.

A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat, vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott fizesse meg a közel 35.000 forint bűnügyi költséget is.

Rovatok