Index Vakbarát Hírportál

Kinyílt a verbális pofonláda, páros lábbal szálltak bele Fábry Sándorba

2023. március 12., vasárnap 12:58

Vásárhelyi Mária a közösségi oldalán reagált Veiszer Alinda beszélgetős műsorára, ahol Fábry Sándor volt a vendég. A szociológus nem kímélte a humoristát, akiről egy hosszú posztban értekezett.

A bejegyzés egy erős felütéssel nyit, Vásárhelyi Mária szerint Fábry Sándorra egyetlen szót sem lenne érdemes pazarolni, ha nem lett volna hajdan egy tehetséges ember.

Ott voltam a Soros Alapítvány megalakulásának 10 éves évfordulójára rendezett estjén is, ahol lélegzetelállítóan bűvészkedett a szellemesség és a pofátlanság határmezsgyéjén, és nem vétette el. Dőltünk a röhögéstől mindannyian. És most nézem ugyanezt az embert Veiszer Alinda műsorában, és egy gyűlölködő, tehetségtelen, kisstílű, frusztrált hazudozót látok

– fogalmazott az MTA tudományos főmunkatársa.

Vásárhelyi Mária azt írta, legjobban „a balladai stílusban megfogalmazott sejtetésektől” undorodik. „Ez bevett módszer a fideszes gyűlöletklubban. Elmond egy hazug, gonosz fél mondatot a másik emberről, és a többit a néző fantáziájára bízza” – jegyezte meg.

A szociológus édesapja is szóba került a műsorban. Fábry Sándor azt mondta, büszke volt rá, hogy ismerte Vásárhelyi Miklóst, a későbbi politikai szerepvállalása miatt viszont „már mérsékelten volt szimpatikus” számára egykori kollégája. (Ismert, az elhunyt Vásárhelyi Miklós újságíró, politikus, a Nagy Imre-kormány sajtófőnöke, a Nagy Imre-per vádlottja, a Demokratikus Ellenzék tagja, szabad demokrata képviselő, és a Soros Alapítvány elnöke is volt.)

„Mondjuk, hogy az édesapámnál látta, hogy egy olyan Magyar Klasszikusok sorozat van a könyvespolcon, amelyet bezúztak, de néhány példányt megőriztek, és új kötésben odaadták a jó elvtársaknak. Micsoda? Miféle agyament hazugság ez? Maga is belezavarodik ebbe a képtelen történetbe” – írja Vásárhelyi Mária, aki határozottan cáfolta Fábry Sándor azon állítását, miszerint a családjuk anno ingyen kapott lakást a párttól.

„Dőlnek ki a szájából a Fidesz-gyűlölet kommandójának patternjei. Mintha Schmidt Máriát vagy Bayer Zsoltot hallgatnám. De őket nem hallgatom, mert tudom, hogy belőlük a tehetségtelenség szülte gyűlölet beszél” – folytatta a szociológus. „Fábry sértett gyűlölködése mögött valami másnak kell lennie, fogalmam sincs, mi lehet az, csak azt látom, hogy mennyire végtelenül kisszerű és szomorú, amikor a tehetséget megöli az öngyűlölet” – teszi hozzá.

Mint azt megírtuk, Fábry Sándor volt a vendég Veiszer Alinda új műsorában, amiben igen erős kijelentések hagyták el a Karinthy-díjas humorista, író, műsorvezető szájátA teljes műsort ezen a linken lehet megnézni, de ehhez elő kell fizetni az oldalon.

(Borítókép: Fábry Sándor 2023. február 18-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok