Index Vakbarát Hírportál

Két lakástűz is volt az éjjel, mindkét helyszínen meghalt egy nő

2023. március 12., vasárnap 09:19

Zala vármegyében és Budapesten is lakástűz volt, és bár a tűzoltók mindkét helyszínen eloltották a lángokat, Szentgyörgyváron meghalt egy nő, aki elképzelhető, hogy az ágyában dohányzott.

A Zala vármegyei Szentgyörgyváron kigyulladt egy 110 négyzetméteres családi ház egyik, 16 négyzetméteres szobája szombat este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Indexszel.

A tűzzel érintett helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok pedig egy négyzetméteren a födémet is elérték. A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval 11 hivatásos tűzoltó, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek ki, akik rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

A tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amelyet visszahűtöttek, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban. Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás tárja fel.

Vasárnap reggel Budapest XIII. kerületében gyulladt ki egy társasház első emeleti lakása a Hegedűs Gyula utcában. Az esethez három járművel 13 tűzoltó vonult, akik behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, amelyben egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren. A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás tisztázza.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy a hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni a konyha, a háló és a nappali plafonjára.

Rovatok