Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktorral találkozott Nick Vujicic

2023. március 12., vasárnap 17:58

A miniszterelnök újra találkozott a karok és lábak nélkül született motivációs trénerrel. Nick Vujicic négy év után ismét Magyarországon járt, hogy előadást tartson a Papp László Budapest Sportarénában.

„Ahol van hit, ott mindig van remény. Újra Magyarországon járt Nick Vujicic” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán. A motivációs tréner március 11-én, szombaton Higgy! Remélj! Szeress! címmel tartott előadást a Papp László Budapest Sportarénában.

A karok és lábak nélkül született motivációs tréner legutóbb négy évvel ezelőtt járt Magyarországon, akkor a miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta, ahol közösen imádkoztak is. A szerb származású, de Ausztráliában született Vujicic legutóbbi látogatásakor, 2019-ben kétszer töltötte meg a Budapest Arénát.

A súlyos fogyatékossággal született Nick sokáig nem látta értelmét az életének, kamaszkorában sokat csúfolták, egészségi állapotát kilátástalannak látva megpróbált öngyilkos is lenni. Egy ideig imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadás-sorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg, és filmeket forgat. Jelenleg feleségével és négy egészséges gyermekével Texasban él.

Egyetemistáknak tart előadást

Nick Vujicic idén első alkalommal külön az egyetemisták számára tart egy rendhagyó előadást, ahol válaszol azokra a kérdésekre, amelyeket a hallgatók az előadás előtt e-mailben tehetnek fel neki – jelentette be korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

A világhírű motivációs tréner március 13-án, hétfőn „Stand strong!”, azaz „Maradj erős!” címmel tart előadást a Ludovika Arénában. Vujicic előadása olyan témákról fog szólni, amelyek a fiatal felnőtt korosztályt fokozottan érintik. Ezek a következők:

A közleményben hangsúlyozták, hogy az előadásra csak diák- vagy pedagógusigazolvánnyal lehet belépni.

Rovatok