Index Vakbarát Hírportál

Baltával verték agyon egy idős asszony kutyáját Püspökszilágyon

2023. március 13., hétfő 06:07

Az egyetlen társa volt a nyolcvanegy éves gazdájának Borisz kutya, akit baltával vertek agyon Püspökszilágyon. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány beszámolója szerint az elkövető egy tűzoltó volt.

A bernipásztor Borisz kutya ugyan szökős volt, de 81 éves gazdája mindent megtett, hogy az állat ne tudjon könnyen meglépni. Megerősítette és megmagasította a kerítését, de a kutya az egyik napon mégis eltűnt otthonról – írja a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a hivatalos Facebook-oldalán.

Az idős asszony éppen hátul a kertben hasogatta a fát a vejével, amikor észrevették, hogy Borisz eltűnt. A veje autóba ült, és elindult megkeresni kutyát, de mivel nem találta, hazament a feleségéhez, hogy menjen ő is velük.

A bejegyzés szerint a kutyát sokáig keresték, és már úgy voltak vele, hogy Borisz lehet, hogy hazament, amikor meglátták az állat levágott farkát az egyik ház sarkánál. Majd amikor közelebb mentek, meglátták a kutya vérbe fagyott holttestét is.

Az alapítvány úgy véli, hogy az elkövető egy helyi tűzoltó volt, aki szerint Borisz és az ő kutyája összeverekedett, majd a bernipásztor rátámadt a családra is.

Borisz kutyát baltával végezték ki!

– írták.

A beszámoló szerint a bernipásztor soha nem volt agresszív, a faluban is sokan szerették az állatot. A településen élő kisgyerekek sokszor sétáltatták meg Boriszt, aki még a postást is egyenesen imádta.

Az állatvédők a kutya testét Budapestre szállították boncolásra, és feljelentést tettek a rendőrségen. 

Rovatok