Index Vakbarát Hírportál

Női ruhát és parókát húzott a tolvaj, aki idős emberektől lopott Budapesten

2023. március 13., hétfő 11:21

A fővárosi rendőrök elfogtak egy nőnek öltözött férfit és társát, akik a gyanú szerint idős emberek lakásából loptak.

A sértett megtévesztése céljából női ruhát és parókát viselő férfi és egy nő 2023. január 23. délután egy II. kerületi utcán leszólítottak egy idős asszonyt, és egy közös ismerősre hivatkozva felkéredzkedtek a lakására. Az ingatlanban egyikőjük elterelte a 80 éves sértett figyelmét, amíg cinkosa összeszedte az értékeket. A hívatlan látogatók pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egymillió forint értékben – közölte honlapján a rendőrség.

A páros ezután 2023. március 3-án hasonló módszerrel jutott be egy idős ember lakásába, szintén a II. kerületben. Egyikőjük szóval tartotta a 85 éves férfit, amíg társa átkutatta a lakást, és ellopott 450 ezer forintot.

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és három napon belül – 2023. március 6-án – elfogták.

A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt kihallgatták őket. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – olvasható a közleményben.

Rovatok