Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő dolgot mondott az ország meteorológusa a tömegbaleset előtti porviharról

2023. március 13., hétfő 18:22 | aznap frissítve

Szinte borítékolható volt a porvihar az M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenség napján – jelentette ki a Tényekben Németh Lajos meteorológus.

Szinte borítékolható volt a porvihar az M1-es autópályán történt szerencsétlenség napján, ugyanis a legtöbb helyen a csapadékhiány miatt kiszáradt a talaj felső rétege, az itt lévő port pedig könnyedén felkapja a 90-100 kilométer per órás széllökés – mondta Németh Lajos meteorológus a TV2 Mokka című műsorában. A  meteorológus megjegyezte:

autósként a porvihar még rosszabb, mint a hófúvás. 

Németh Lajos arról is beszélt, a szél a legjobban előrejelezhető időjárási jelenség, és most is tudni lehetett, hogy a tavaszias péntek után hidegfront érkezik szombat reggelre, ami viharos, néhol orkánerejű szelet generált.

Németh Lajos reméli, hogy az emberek tanulnak a hétvégi tragédiából, és hasonlóan súlyos eset már nem történik, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk az időjárás szélsőségeivel – írja a Tények.

Meghívták Szimicsku Lászlót, az MKIF Zrt. munkatársát is, aki  a balesettel kapcsolatban megerősítette: vizsgálat indult, ennek lezárultáig a MKIF Zrt. a baleset körülményeiről nem kíván nyilatkozni. A MKIF Zrt. munkatársa annyit azonban megjegyzett, hogy

szombaton is figyelmeztették az autósokat az erős oldalszélre.

(Borítókép: police.hu)

Rovatok