Index Vakbarát Hírportál

Mutatjuk, milyen idő vár ránk március 15-én

2023. március 14., kedd 12:12

A március 15-i nemzeti ünnepen egy hidegfront miatt nagy területen erős, helyenként viharos széllökésekre, csapadékra és erőteljes lehűlésre kell készülni – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

Közölték: egy frontálzóna éri el az országot, amelyhez kapcsolódóan országszerte megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél; elsősorban a Dunántúlon, később északkeleten is van esély 75-80 kilométer per órát meghaladó széllökésekre, főleg a magasabban fekvő részeken.

Hozzátették: a fronthoz kapcsolódóan megnövekszik a csapadékhajlam is. A csapadék folyamatosan kelet felé tolódik a szerdai nap folyamán. A hideg levegő beáramlásával elsősorban a hegyvidéki tájakon, később már sík vidéken is halmazállapotot válthat a csapadék, így havas esőre, hóra is számítani lehet.

Közölték azt is, a front mögött beáramló hideg légtömeg hatására erőteljes lehűlés várható, általában 10, 15 fokkal eshet vissza a hőmérséklet a kedd délutánhoz viszonyítva.

A meteorológiai szolgálat a sok szabadtéri rendezvény miatt mindenkit arra kér, tájékozódjon a várható időjárásról, és kövesse a meteorológiai szolgálat hivatalos veszélyjelzését.

Hulladékszállítás lesz, de más szolgáltatás nem

A hulladékszállítást a szokásos munkarend szerint végzi a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió március 15-én, a lakossági hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák a nemzeti ünnepen zárva tartanak – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő társaság kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a hulladékszállítást a szokásos szerdai program szerint végzik. A közlemény szerint a szemléletformáló és újrahasználati központok, a lakossági szelektívhulladék-gyűjtő udvarok, a telefonos ügyfélszolgálat és a személyes ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak.

Hozzátették, hogy csütörtökön a hulladékszállítást a szokásos program szerint végzik, ekkor már valamennyi említett szolgáltatás elérhető lesz.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok