Index Vakbarát Hírportál

Így változnak az üzemanyagárak hétvégétől

2023. március 16., csütörtök 16:56

Szokatlan módon most hétvégén is változhatnak az üzemanyagárak a magyar kutakon. Ezúttal azonban jó hírrel szolgálunk, hiszen láthatóan csökkeni fog a hajtóanyagok ára.

Rendhagyó módon most szombaton is változnak a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu. Így a benzin beszerzési ára bruttó 4 forinttal csökken a hétvégén, míg a gázolajért bruttó 8 forinttal fizetnek kevesebbet majd a kutak.

Amennyiben az árcsökkenés a kutak kiskereskedelmi áraiban is megjelenik, úgy a hétvégére az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a töltőállomásokon a portál szerint:

Legutóbb március 15-én változtak a hazai üzemanyagárak, akkor a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal emelkedett, míg a gázolaj esetében bruttó 3 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu vezetője pár napja az Indexnek elmondta: az elmúlt hetekben folyamatosan csökkenő üzemanyagárakat lehet tapasztalni, és az olcsóbb, valamint automata kutaknál már tapasztalható a régóta várt árszint. Ez azért is meglepő, mert korábban a nemzetközi és a magyarországi piac is egyértelműen azt várta, hogy az újabb brüsszeli szankciónak lesz egy árfelhajtó hatása, de ez egyelőre elmaradni látszik.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok