Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit állami kitüntetéseket adott át

2023. március 16., csütörtök 17:33

Varga Judit igazságügyi miniszter az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából állami kitüntetésekkel díjazta azokat az életműveket és sok évtizedes pályafutásokat, amelyek a „közösséget szolgálták és embertársainkat segítették”.

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségimédia-bejegyzésében arról ír, hogy Magyarországnak mindig is szüksége volt és szüksége lesz olyan nőkre és férfiakra, akiknek szeme előtt a magyar nemzet gyarapítása, hírének öregbítése és becsületének védelme lebeg. 

Éppen ezért az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából állami kitüntetésekkel díjazták azokat az életműveket és sok évtizedes pályafutásokat, amelyek a „közösséget szolgálták és embertársainkat segítették”.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült példaértékű felkészültséggel, lelkiismeretesen végzett bírói munkája, valamint az igazságügy szolgálatába lépő fiatalok pályakezdését segítő tevékenysége elismeréseként dr. Barsi József László, valamint a gyermeksebészet területén végzett több mint öt évtizedes, kiemelkedő színvonalú szakmai és vezetői munkája, a kárpátaljai magyar és ukrán gyermekek egészsége érdekében végzett fáradhatatlan önkéntes tevékenysége elismeréseként dr. Kiss Ákos Levente.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült négy évtizedes, elsősorban a társasági jog területén kiemelkedő ügyvédi tevékenysége, valamint a nemzetközi kapcsolatok terén meghatározó szerepe elismeréseként dr. S. Szabó Péter; a magyar önkormányzatiság eszméjének megerősítését, illetve a szolnoki történelmi hagyományok ápolását szolgáló munkája, valamint a helyi közösség épülését szolgáló tevékenysége elismeréseként dr. Tóta Áron; valamint a több mint négy évtizedes bírósági pályafutása során főként a társasági és a cégjog területén végzett, nemzetközileg is elismert, magas színvonalú munkája elismeréseként dr. Vezekényi Ursula.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült több évtizedes példaadó munkája, széles körű szakmai közéleti tevékenysége, valamint Keszthely és Hévíz sportújságírójaként a térség sportéletében betöltött meghatározó szerepe elismeréseként dr. Iglódi Endre Ferenc. A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült több évtizedes, példaértékű gyermekorvosi munkája elismeréseként dr. Kovács Éva Mária.

Az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében köszönte meg a nemzet szolgálatában végzett munkájukat.

Rovatok