Index Vakbarát Hírportál

Lopott talicskával rámolták ki a műemlékvédelem alatt álló monoki iskolát

2023. március 17., péntek 06:06

Ötször fordult talicskával az a két fiatal tolvaj, akik kirabolták a műemlékvédelem alatt álló monoki általános iskolát. A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd előállították a gyanúsítottakat.

Lopás, illetve védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 16 éves és egy 14 éves monoki fiatalkorú fiúval szemben – számolt be a rendőrség

A gyanúsítottak 2023. március 14-én éjszaka betörtek a műemlékvédelem alatt álló monoki általános iskolába. 

A betörők gyakorlatilag kirámolták az iskolát,

mivel elvittek onnan 6 kerékpárt, 5 számitógépet, 10 billentyűzetet, 2 monitort, 1000 tasak 4 grammos kristálycukrot, 23 tekercs toalettpapírt, 5 alkoholmentes pezsgőt, 65 kést, 200 kanalat, 180 villát, 120 kiskanalat, illetve egy talicskát.

A tolvajok ez utóbbival és egy kis szekérrel ötször fordultak, míg az intézményhez közeli portára szállították a lopott értékeket.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembereket, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás eredményeként az ellopott értékeket a rendőrség lefoglalta.

Rovatok