Index Vakbarát Hírportál

A TEK vetett véget a bátonyterenyei Rómeó és Júlia történetének

2023. március 17., péntek 14:34

A Nógrád vármegyei rendőrök őrizetbe vették azt a 44 éves férfit és 20 éves fiát, akik halálosan megfenyegették és bántalmazták rokonuk párját, mert az megszöktette lányukat.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon 2023. március 14-én, a reggeli órákban személyesen tett feljelentést egy 23 éves férfi. A sértett elmondása alapján előző este taxival megjelent barátnője bátonyterenyei otthonánál, hogy elszöktesse 17 éves szerelmét.

Távozásukat a lány édesapja és testvére észrevette, de nem voltak tőle boldogok, így autóval eredtek a fiatalok nyomába. Útközben Salgótarján határánál utolérték és megállították őket. A két gyanúsított a gépjárműből kiszállva a taxihoz szaladt és

a lányt a párjával együtt erőszakkal a saját autójukba ültették, és visszavitték őket Bátonyterenyére.

A visszafelé vezető úton már bántalmazták a fiatal férfit, ugyanis a 44 éves elkövető a sértettet több alkalommal arcon ütötte, illetve megfenyegette, hogy most már nem engedi haza, és meg fog halni. A bátonyterenyei házhoz érve a bántalmazást és a fenyegetéseket tovább folytatták.

Ennek nyomatékosítása érdekében egy kést és egy fegyvernek látszó tárgyat helyeztek el mellette, és a rendelkezésre álló adatok szerint az idősebb egy baseballütőt vett magához, amellyel testszerte több alkalommal megütötte lánya párját. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett

– olvasható a rendőrség közleményében.

Később a Terrorelhárítási Központ munkatársai elfogták a két férfit Bátonyterenye belterületén. A hatóság tagjai a két elkövetőt előállították, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt őket kihallgatták, őrizetbe vették, és az ügyészségen előterjesztést tettek a 44 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

Rovatok