Index Vakbarát Hírportál

Síremléket állíthatnak VV Fanninak

2023. március 17., péntek 07:40

Bár a holttestét mind a mai napig nem találták meg, a családja így is emlékhelyet állíthat a ValóVilágból ismert Novozánszki Fanninak.

VV Fanni 2017-ben lett gyilkosság áldozata, és bár a maradványait még mindig nem találták meg, a bíróság első fokon már el is ítélte a gyilkosát. 

A család ezt követően kezdeményezte azt, hogy a fiatal lányt nyilvánítsák halottá. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, szükség lesz egy jogerős ítéletre is, az ügy májusban folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

VV Fanni családjának jogi képviselője, Lichy József ügyvéd a Borsnak elárulta:

a másodfokú ítélet után megtörténhet a halottá nyilvánítás, és síremléket is csak ezt követően állíthatnak majd a meggyilkolt lánynak. 

Az ügyvéd azt is hozzátette: bíznak benne, hogy másodfokon a bíróság súlyosbítani fogja a gyilkosság elkövetésével vádolt B. László büntetését is. Szerinte elképzelhető, hogy az első fokon kirótt 25 éves börtönbüntetést 5-10 évvel súlyosbíthatják. 

Bízunk benne, hogy a Fővárosi Ítélőtábla is bizonyítottnak látja majd, hogy B. László előre megfontolt szándékból szabadult meg Fanni élettelen testétől, és ezért életfogytig tartó börtönbüntetést kap

 – fogalmazott a Borsnak nyilatkozva Lichy József.

Rovatok