Index Vakbarát Hírportál

Nagy lesz a napi hőingás, reggel még könnyen megfázhatunk

2023. március 18., szombat 05:56

Szombaton napos-fátyolfelhős időre készülhetünk, csapadékra sehol sem kell számítani. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet, a hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Szombaton napos-fátyolfelhős időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet.

Délután 8 és 14 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nem lesz felettünk front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Érdemes melegen, rétegesen öltözni, ugyanis a hajnali, reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Csapadék ezen a napon sem várható. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Reggel ismét sokfelé fagyhat, mínusz 8 és 1 fok között alakulnak a minimumok, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat felől egyre több felhő sodródhat fölénk, főként magasabb szinteken, viszont esni sehol sem fog. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok