Index Vakbarát Hírportál

Hétvégére megnyílik a rakpart

2023. március 18., szombat 08:43

Karácsony Gergely főpolgármester emlékeztette közösségi oldalán a pihenni, mozogni és edzeni vágyó budapestieket, hogy hétvégére megnyílik a pesti alsó rakpart.

„Közeleg a tavasz, nyílik a rakpart!” felkiáltással jelentkezett Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. Amint arra felhívja a budapestiek figyelmét:

Ma (szombaton – a szerk.) hajnaltól holnap este 11-ig a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók ismét birtokukba vehetik teljes szélességében a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között.

Korábban már az Index is írt róla: idén ismét lezárják az autóforgalom előtt a pesti alsó rakpartot, hogy hétvégente a mozogni és kikapcsolódni vágyók vehessék birtokba. Erre első alkalommal a március 18–19-i hétvégén nyílik lehetőségük.

A Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják. Erre a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

(Borítókép: Kerékpárosok, gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton az Országház előtt 2022. április 24-én. Fotó: Juhász Gábor / MTI)

Rovatok