Index Vakbarát Hírportál

Ajtóstul ront ránk a tavasz

2023. március 19., vasárnap 06:30

Az igazán szép, derűs időt hozó szombat után vasárnap sem lesz okunk a panaszra, bár reggel még érdemes lesz kicsit melegebben öltözködni. Országszerte több órára kisüt a nap, eső nem lesz sehol. Néhol fátyolfelhők jelennek meg. Napközben 12 és 18 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap csak a megnövekedő fátyolfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt. Csapadék a hét utolsó napján sem várható. Délutántól időszakosan kissé megvastagodhat a felhőzet. Több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet a délkeleti szél – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

A portál tájékoztatása szerint hajnalban mínusz 6, plusz 3 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet. Napközben viszont nagyon kellemes lesz az idő, bátran lehet programokat szervezni a szabadba, ugyanis 

a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap sem várható fronthatás. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a hideg, több helyen fagyos reggel miatt felerősödhetnek az ízületi bántalmak, majd gyors melegedés kezdődik, ami sokak szervezetét megterhelheti.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek. A melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén is előfordulhat.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A hideg reggeli órákban azonban még rétegesebben öltözködjünk, mert könnyen megfázhatunk.

Hétfőn helyenként már esős idő lesz

A következő hét első napján már többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet, sok helyen szűrt napsütés várható. Kisebb eső, zápor főként a Dunántúlon fordulhat elő helyenként. Északnyugaton megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalban mínusz 1, plusz 7 Celsius-fok várható. Délután 13 és 19 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden többórás napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Északon, északkeleten néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Reggel pára- és ködfoltok képződhetnek helyenként. Többnyire mérsékelt lesz az északnyugati szél. Hajnalban már csak a hidegebb, fagyzugosabb tájakon fagyhat. Délután 14-20 Celsius-fokra van kilátás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Kirándulók a tatai Öreg-tó partján 2022. március 14-én. Fotó: Faludi Imre / MTI)

Rovatok