Index Vakbarát Hírportál

Nagyszerű hír érkezett a horgászoknak

2023. március 20., hétfő 15:02

Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten – közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.

Az MTI által ismertetett tájékoztatás szerint elsőként a Malomzugi Holt-Zagyvába helyeztek ki mintegy 4002 kilogrammnyi pontyot. Ezt követően az Ártéri horgásztóba került 1266 kilogramm hal, a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába pedig 1876 kilót engedtek szabadon az ecsegfalvi tógazdaságukban nevelt uszonyosokból.

A halfajból a II. csatornába is kihelyeztek 371 kilót. A Nagykunsági főcsatorna keleti ágába 819 kilogrammot, legvégül, ismét a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába

további 5451 kilogramm pontyot telepítettek a Szövetség munkatársai

A közlemény szerint egyik helyszínen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítések után. A szövetség arról is tájékoztatott, hogy a Nagykunsági főcsatorna feltöltése a nyári vízszintre és a haltelepítések miatt utóbbi megkezdése előtt befejezték a törpeharcsa ökológiai szelektív halászatát

Idén eddig 2060 kilogramm törpeharcsát távolítottak el a vízterületből – számoltak be, megjegyezve: a törpeharcsa szelektív halászatát a csatorna őszi leeresztése után folytatják. Az ökológiai szelektív halászat nem ér véget, a Tisza folyón a busa halászata következik – közölték.

Rovatok