Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a fővárosi betöréstérkép, egy pesti kerület végzett a lista élén

2023. március 21., kedd 07:28

Budapest betörési hőtérképe szerint az utóbbi hónapokban a XIII. kerületben volt a legtöbb betörés. Ezen kívül a Gellérthegynél és a Keleti pályaudvar környékén is akadtak nagyobb számban lakásbetörések.

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a legfrissebb, 2020-as összesített adatok szerint Budapesten több mint 1200 lakásbetörés történt. Ezzel szemben országosan közel 7000 ilyen bűncselekményt regisztráltak a hatóságok a PRE-STAT adatai szerint.

A legtöbb probléma a XIII. kerületben volt, a Béke utca és a Reitter Ferenc utca közötti részen, ahol tavaly augusztus óta 8 esetet jegyeztek fel.

Itt fontos megjegyezni, hogy a térképen megjeleníthető bűnügyi adatok tájékoztató jellegűek, valamint nem tartalmaznak minden adatot, mert bizonyos nyomozások esetében bármely információ idő előtti nyilvánosságra hozatala sértené a nyomozás érdekeit – a rendőrség közlése szerint.

Emellett nagyobb arányban voltak lakásbetörések még a térkép szerint a Gellérthegy környékén is, szám szerint 4, szintén tavaly augusztus óta – írja a lap.

Ugyanennyi betörést mutat a rendszer a VII. és a XIV. kerület határán, a Kerepesi út és a Hungária körút környékén.

Arra is figyelmeztetett a lap, hogy a nagy biztosítótársaságok szerint a betörők egyik kedvenc időszaka a novembertől februárig tartó 4 hónap, ekkor történik a betöréses lopások közel 40 százaléka.

Rovatok