Index Vakbarát Hírportál

Csepeli panel liftjében támadtak rá egy 13 éves kislányra

2023. március 21., kedd 18:29

Egy csepeli panelház liftjében támadtak rá egy 13 éves kislányra. Az ismeretlen férfi üvöltözött vele, és késsel fenyegette, majd arra utasította, hogy tolja le a nadrágját. A tettesről részletes személyleírás is készült.

Csepelen az egyik panelház felvonójában egy férfi megtámadott egy kislányt – értesült a Ripost. A lap egyik munkatársa ellátogatott a családhoz, ahol a 13 éves lány bátyját és nevelőapját találták otthon, ők meséltek a történtekről.

Éppen az iskolából jöttünk haza Gabival, amikor én egy kicsit lemaradtam. Ő előrement, bement a házba. Ekkor láttam meg egy férfit, aki sietve a húgom után lépett be az épületbe, de akkor még nem gyanakodtam semmi rosszra. Aztán elfajultak a dolgok

– mesélte a lány bátyja, aki szerint az idegen férfi azonnal beszállt a húga mellé, majd megállította a liftet. Ő már csak arra ért oda, hogy csukódik az ajtó, a férfi pedig megnyomja az összes gombot a liftben, hogy elakadjanak.

A fiú megpróbált segíteni a húgának, de a lift ajtaja nem mozdult. Amikor végre sikerült kinyitni, a férfi egyszerűen kisétált rajta, és azt mondta: „hát ez hülye”, majd elment.

Egyszerűen csak elsétált mellettem a férfi, miközben szidta a testvéremet. Gabi pedig kirohant a liftből, és sírva megölelt. Nagyon megrémült. Később azt mesélte, hogy a liftben, miután megnyomta a férfi az összes gombot, felé fordult, és megragadta a nyakát. Először egy kézzel, majd két kézzel kezdte szorongatni

– ismertette a részleteket a fiú.

A kislány a családjának elmondta, hogy a férfi üvöltözött vele, és késsel fenyegette, majd arra utasította, hogy tolja le a nadrágját.

Azt mondta Gabinak, hogy meg fogja késelni. Kést ugyan nem vett elő, csak szorongatta tovább a nyakát. Ezután közölte vele, hogy tolja le a nadrágját, amit a testvérem nem tett meg. Viszont a férfi nem adta fel, közölte vele, hogy ezt azért kapja, mert a húgom bántotta az ő öccsét. Fogalmunk sincs, kiről beszélhetett, hiszen a kistestvérem senkivel nincs rossz viszonyban

– mesélte a fiú.

A lap információi szerint a férfi az eset után elmenekült a helyszínről, a lány bátyja pedig értesítette a szüleit és a szomszédokat, egyikük pedig hívta a rendőröket. A lányt az eset után kórházba vitték, ugyanis a fojtogatás nyomai látszódtak a nyakán, de a portál úgy értesült, már jobban van.

Információik szerint a támadó napszemüveget viselt, fekete bőrkabátot fekete pólóval és fekete melegítőnadrággal. Kék szeme, borostás, csontos arca volt.

FRISSÍTÉS:

A police.hu-n megjelent közlemény szerint a budapesti rendőrök hétfő este 23 órakor, hajtóvadászatot követően fogták el azt a 33 éves férfit, aki a gyanú szerint aznap 15 óra és 15 óra 45 perc között két kiskorú kislány sérelmére követett el bűncselekményt, egy-egy csepeli lépcsőházban.

A férfit a járőrök előállították, a nyomozók pedig kétrendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztették letartóztatását. Az eljárásban kiderült, hogy a férfi március 12-én szabadult korábbi büntetéséből.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok