Index Vakbarát Hírportál

Kutya harapta le a békésen tekerő biciklis csuklóját Bács-Kiskunban

2023. március 21., kedd 13:23

Vádat emeltek egy nővel szemben, akinek nagy testű kutyája kiszabadult a kennelből, és a nyitott kapun át az utcára kijutva egy kerékpározó nőre támadt – tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A kutyatulajdonos a kerítéssel körbevett családi házának kertjében kialakított kennelben tartotta akita fajtájú, nagy testű kutyáját Tázláron. 2022. szeptember 24-én elfelejtette becsukni az utcára nyíló nagykaput, így a kennelből kitörő kutya az utcára szökött – olvasható a vádiratban.

Az állat néhány pillanattal később nekiment egy arra közlekedő utcabeli asszony kerékpárjának, aminek következtében a nő elesett. Ezután az eb rátámadt a földön fekvő sértettre, fogaival az alkarjára ráfogott, és azt már csak akkor engedte el, amikor a szomszédok és az időközben hazaérkező vádlott együttesen elhúzták onnan.

A kutya leharapta a kerékpáros bal csuklóját, az alkarját pedig annyira szétmarcangolta, hogy azt amputálni kellett. A harapás okozta nagy fokú vérveszteség miatt a sértett élete veszélybe került.

Az ügyészség a kutya gazdáját gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és ezért vele szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza.

Rovatok