Index Vakbarát Hírportál

Nigériai és magyar–horvát állampolgárságú drogterjesztőket fogtak Budapesten

2023. március 21., kedd 10:42

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy drogterjesztő banda öt tagjával szemben, akik kokainnal és marihuánával kereskedtek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen.

A Fővárosi Főügyészség kedden azt közölte, hogy a vádirat szerint négy nigériai, valamint egy magyar–horvát állampolgárságú férfi legkésőbb 2020 júniusától kezdve egymással együttműködve kábítószert értékesített Budapesten.

A vádlottak a beszerzett drogot az egyik nigériai férfi által üzemeltetett, VII. kerületi szórakozóhely alagsorában, valamint egy annak közelében lévő bérelt lakásban tárolták. A bárt üzemeltető vádlott a vevőket – mobiltelefonos alkalmazáson történő előzetes egyeztetés után – a szórakozóhelyen szolgálta ki.

Megjegyezték, hogy a vádlottak – a közös üzlet mellett – valamennyien önállóan is értékesítettek kábítószert vagy a bárban vagy az ahhoz közeli lakásban, illetve belvárosi kerületekben.

A nyomozók összehangolt akcióban mind az öt férfit 2020. szeptember 15-én fogták el; a szórakozóhelyen, illetve tartózkodási helyükön mintegy 100 gramm kokaint, több mint 2 kilogramm marihuánát, továbbá több millió forintot foglaltak le.

Az egyik nigériai vádlott a rendőrök érkezésekor éppen 30 gramm kokaint próbált az illemhelyen lehúzva megsemmisíteni, a rendőrök azonban ezt megakadályozták – számolt be az MTI.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfit – közülük kettőt jelentős mennyiségre elkövetett – kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben letöltendő fegyház-, illetve börtönbüntetést, a külföldi vádlottak esetében pedig Magyarországról történő kiutasítást is indítványoz – áll a közleményben.

Rovatok