Index Vakbarát Hírportál

Már Nógrádban jár a svájci farkas

2023. március 22., szerda 14:45

Nógrád vármegyében jár a Svájcban befogott farkas, amely mostanra elérte a Bükki Nemzeti Park területét. Az állat a Dunát átúszva, a Naszály mellett folytatja útját.

Hosszú utat tett meg a Svájcban befogott és jeladóval ellátott M237 hím farkas, amely március 16-án még Budapest környékén kóborolt.

Mint az Index is megírta, a farkas egy év alatt a svájci Graubünden kantonban található Surselva régióból először egészen Budapestig vándorolt. Az állat akkor légvonalban több mint 700 kilométert tett meg.

A farkas mostanra elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét, jelenleg Nógrád vármegye keleti felén tartózkodik – közölte a nemzeti park.

Az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály mellett folytatja útját.

A Bükki Nemzeti Park arról tájékoztatott: igazgatóságuk működési területén évtizedek óta élnek farkasok, így a kóborló egyed aktivitása révén érdekes megfigyeléseket tehetnek. Legutóbb, március 17-én a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról.

A vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal is.

Rovatok