Index Vakbarát Hírportál

Ezzel a legelégedetlenebbek a magyar emberek

2023. március 26., vasárnap 16:57

Egy friss felmérés adataiból az derült ki, hogy egyre kevesebb magyar állampolgár elégedett a hazai gazdasági helyzettel, és egyre kevesebben látják jó színben az Európai Uniót is.

Az elmúlt fél évben jelentős mértékben, 12 százalékkal csökkent az Európai Uniót pozitívan értékelők száma Magyarországon az Eurobarométer januárban és februárban készített, interjúkon alapuló felmérése alapján.

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 39 százaléka van jó véleménnyel az EU-ról, ami 6 százalékponttal elmarad az uniós átlagtól.

Az Eurobarométer szerint a csökkenés elsősorban a fiatalok álláspontjában bekövetkező változásoknak köszönhető: a 15 és 24 év közötti korosztály tagjai közül csupán 32 százalék gondol pozitívan az unióra – írja a Népszava.

A felmérésből az is kiderült, hogy az áremelkedések és a megélhetési költségek jelentik a legnagyobb problémát a magyarok számára.

Tízből hét magyar rossznak ítéli az ország gazdasági helyzetét, és minden második magyar elégedetlen a saját gazdasági helyzetével.

Mindennek fényében jó hír lehet, hogy a közelmúltban már megkezdődött egy inflációs fordulat, amelynek köszönhetően megállhat a hétköznapi embereket érintő kiadások növekedése. 

Rovatok