Index Vakbarát Hírportál

Halálos vonatbaleset történt Romániában

2023. március 26., vasárnap 06:55

Mozdony ütközött egy szerelvénnyel Romániában, a balesetben egy vasutas meghalt és többen megsérültek. Az ütközést a fékrendszer hibája okozhatta. Két héten belül másodszor történt személyi sérüléssel járó vonatbaleset Romániában, múlt hét hétfőn gyorsvonat rohant egy tehervonatba.

Egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni szombat este a galaci (Galati) pályaudvaron. A balesetben egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült – közölte az MTI.

A halálos áldozat, egy 53 éves nő, annak a Marasestibe induló személyvonatnak volt a kalauza, amelyet össze kellett volna kapcsolni a mozdonnyal. A helyszínre érkező rohammentősöknek a pályaudvaron még sikerült újraéleszteniük a nőt, de kórházba szállítását követően meghalt.

A mozdonyvezetőt lábsérüléssel, a személyvonat másik kalauzát kéz- és fejsérüléssel, az összetört vasúti kocsiban tartózkodó utast pedig lábsérüléssel szállították kórházba.

A rendőrség szerint a mozdony fékrendszere hibásodott meg, azért rohant neki a szerelvénynek.

 A CFR egy másik szerelvényt indított 80 perc késéssel Marasestibe.

Múlt héten hasonló eset történt

Két héten belül másodszor történt személyi sérüléssel járó vonatbaleset Romániában. Március 13-án 12 utas megsérült, közülük négy kórházba került, amikor az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat a Teleorman megyei Rosiorii de Vede térségében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő, gépkocsikat szállító tehervonatba.

A nyomozás még nem zárult le, de az első adatok szerint a ráfutásos baleset azért következett be, mert a mozdonyvezető nem állt meg a tilos jelzésnél, csak lassított, azt remélve, hogy felszabadul előtte a pálya, amíg az állomáshoz ér.

Rovatok