Index Vakbarát Hírportál

Hózáporral folytatódik a hét

2023. március 28., kedd 05:51

Kedden időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. A nappali maximumok 4 és 10 fok között alakulnak.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint hajnalban mínusz 7 és 2 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, a fagyzugos, szélvédett északi tájakon számíthatunk a leghidegebbre.

Napközben mindössze 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt négy vármegyére adott ki figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében. Viharos szél miatt tizenegy vármegyére van érvényben citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés. 

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát

Kedden már időjárási front nem lesz felettünk, de hidegfronti tünetek továbbra is jelentkezhetnek. Főként fejfájás, görcsös és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás fordulhat elő. A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is. A szeles idő miatt tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok