Index Vakbarát Hírportál

Kirabolta és bántalmazta az időseket egy budapesti férfi

2023. március 30., csütörtök 11:28

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 55 éves férfi ellen, aki két napon belül három idős embert rabolt ki. Egyikük életveszélyes állapotba került a bántalmazás miatt.

A főügyészség információi szerint a vádlott egy többszörösen büntetett előéletű férfi, aki 2021 márciusában elhatározta, hogy időskorú, meggyengült egészségi állapotú emberektől pénzt és értékeket szerez – írja az MTI.

A vádirat szerint a férfi március 22-én egy postánál figyelt fel egy 89 éves nőre, akit hazáig követett, majd a lift előtt ököllel olyan erővel fejen ütötte, hogy a nő agyrázkódást kapott. A támadó elvitte az idős nő táskáját a benne lévő kétezer forinttal.

Ugyanaznap egy buszon utazó 86 éves nőt is kiszemelt, akit szintén hazáig követett. A lift előtt úgy tett, mintha udvariasságból megvárná, de amikor a nő belépett a liftbe, ellopta a pénztárcáját, benne 28 ezer forinttal.

Másnap egy bottal járó 94 éves férfit választott ki, akit hazáig követett, majd a lépcsőházban nagy erővel meglökte, amitől az áldozat elesett és beverte a fejét.

Az elkövető a földön fekvő ember mellkasára térdelve átkutatta, és elvett tőle 12 ezer forintot. A sértett bordatörést, valamint nyaki csigolyatörést szenvedett – állapították meg.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit – mint többszörös visszaesőt – kétrendbeli, idős személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértés kísérletével, lopással, valamint életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, és fegyházbüntetésre tett indítványt.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Rovatok