Index Vakbarát Hírportál

Focilabdák miatt pereskednek Hajdúsámsonban, már vádemelés is történt

2023. március 31., péntek 07:24

Vádat emeltek egy sárándi férfi ellen, aki összeszedte a kertbe átrúgott focilabdákat és még kérésre sem adta vissza azokat a szomszédnak, ezért feljelentették. A vádlottra most vagyonelkobzást kértek, és próbára bocsájthatják.

Hiába húztak ki hálót a kerítés fölé, folyamatosan átrepült a labda az idős nő kertjébe, ha a szomszéd gyerekei fociztak.

A nyugdíjas asszonyt az zavarta, hogy a focilabda a veteményesében landolt, és tönkretette az ott elültetett zöldségeket. Az átrúgott labdákat azonban nem ő, hanem a neki segítő sárándi férfi szedte össze, aki a vád szerint egyet sem adott vissza a szomszédnak.

A vitából feljelentés lett és az RTL Híradó beszámolója szerint az ügyészség most emelt vádat a márkás labdákat megtartó férfi ellen. Harmati Judit, a Hajdú-Bihar vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a vádlottra vagyonelkobzást kértek, és egy évre próbára bocsájthatják.

Az öt labda – amit a férfi összeszedett – 70 ezer forintot ér. A próbára bocsájtás azt jelenti, hogy egy évig halaszthatják a büntetés kiszabását.

A csatorna megjegyezte, hogy az, aki nem adja vissza annak azt, ami nem az övé, és a hatóságoknak sem adja le, bűncselekményt követ el. Ezt jogtalan elsajátításnak hívják, és akár pereskedés is lehet belőle.

Rovatok