Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor reagált a „kapálós momentumosra”

2023. március 31., péntek 11:47

Orbán Viktor miniszterelnök Bohár Dániel egyik Facebook-bejegyzése alatt hagyott kommentet, ahol Fónagy Jánosnak üzent. Mint ismert, a Karmelitánál történt kordonbontás után az államtitkár sajátosan üdvözölte a Momentum elnökét, Gelencsér Ferencet.

Orbán Viktor eddigi egyetlen Facebook-kommentjét Galla Miklóshoz címezte 2021 őszén. A humorista korábban nyílt levélben fordult a kormányfőhöz azért, hogy megkapja Karinthy-gyűrűjét, a miniszterelnök azonban nem tudott kielégítő válasszal szolgálni:

Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!

Fónagy Jánosnak üzent 

Orbán Viktor ezúttal a Gazdaságfejlesztési Minisztérium káromkodó államtitkárának üzent egy Bohár Dániel által közzétett videó alatt – amelyet azóta töröltek, de a riporternek annyira tetszett ez a komment, hogy Facebook-oldalán külön posztot hozott létre, amelyben a következőket írta:

„Ezt már Orbán Viktor sem tudta szó nélkül hagyni. A miniszterelnök is hozzászólt a momentumosokat kapálni küldő Fónagy János-os videóhoz” – olvasható Bohár bejegyzésében, amelynek kommentszekciójában a miniszterelnök hozzászólásának képernyőfotóját is mellékelte, miszerint:

Irigyellek, János!

Az a bizonyos üdvözlés

Amint arról az Index is beszámolt, Fónagy János szerdán, a Karmelita kolostor előtti kordonbontásról távozva futott össze Gelencsér Ferenccel. A Momentum elnöke egy táblát mutatott fel neki, amelyen a sajtószabadság visszaállításáról szóló követelés szerepelt.

Maga az? De régen láttalak, jaj, de szorgalmas vagy! Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg

– üdvözölte az államtitkár Gelencsért.

Rovatok