Index Vakbarát Hírportál

„Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik” – egy férfi késsel fenyegetett meg egy leszbikus párt a villamoson

2023. március 31., péntek 09:59

2021-ben egy férfi késsel fenyegetett meg az 52-es villamoson egy leszbikus párt, tettéért a Fővárosi Törvényszék közösség tagja elleni erőszak büntette miatt első fokon öt év börtönre ítélte.

„Az összes ilyet meg kell ölni! […] Mit b*ziskodtok itt? Elvágom a torkotokat, kivéreztetlek titeket” – ilyen és ehhez hasonló szidalmakat és fenyegetéseket intézett a tanúvallomások szerint K. I. még 2021 őszén a budapesti 52-es villamoson két nőhöz, akik egymás kezét fogták – írja a hvg.hu cikke.

Késsel fenyegette a két nőt

A vádirat szerint az eset a késő esti órákban történt, a két sértett már a villamoson ült, amikor a vádlott felszállt a villamosra egy dobozos sörrel a kezében, majd egy 9 centiméter pengehosszúságú kést elővéve szúró mozdulatokkal kezdett el fenyegetőzni. Az incidensnek a villamosvezető vetett véget, aki többszöri figyelmeztetés után végül leszállította a férfit még a Határ úti végállomás előtt.

A férfi a sértetteket még egy ideig figyelte, majd elment, de később visszajött, ekkorra viszont már kiérkezett a helyszínre a rendőrség, és elfogták. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2022. október 6-án kelt végzésével megállapította, hogy a vád tárgyává tett cselekmény a vádirati minősítéstől eltérően emberölés előkészülete bűntetteként is minősülhet, erre tekintettel az ügyet áttette a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszékre.

Ártatlannak vallotta magát

A tárgyaláson a férfi azt vallotta, hogy nem érzi magát bűnösnek. Mint mondta, amikor felszállt a villamosra, nem tűnt fel neki semmi a két nőben, ám undorral töltötte el, amikor elkezdték egymást „nyalni-falni”, illetve „egymás alá nyúlkálni, mint egy pornófilmben”. A vádlott végig tagadta, hogy késsel fenyegetőzött volna, azt azonban elismerte, hogy volt nála egy „szalonnázókés”, de állítása szerint csak a dobozos sörét szerette volna vele kibontani.

A tárgyalás egy pontján az ügyészség képviselője megkérdezte a vádlottat, akkor is így reagált volna-e, ha heteroszexuális párt lát a villamoson.

Néhány helyet kivéve Magyarország és a világ még nem tart ott, hogy azonos nemű párok nyilvánosan »ilyesmit« csináljanak. Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik

– felelte a férfi, hozzátéve, hogy „nem egészséges, főleg a gyerekek számára nem, ha azonos nemű párokat látnak nyilvánosan”.

A bíróság az elhangzottak és a becsatolt dokumentumok alapján azt állapította meg, hogy a vádlott nem kísérelte meg megölni a sértetteket, ezért nem áll meg az emberölés előkészületének vádja. A bíró azonban bűnösnek találta K. I.-t közösség tagja elleni erőszak bűntettében, és 5 év börtönre ítélte – az ítélet nem jogerős, az ügy folytatódik másodfokon, mivel a védelem fellebbezett. A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Rovatok