Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor végső búcsút vesz, a Vatikánba utazott

2023. március 31., péntek 12:14

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar küldöttség tagja volt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára is – közölte a sajtófőnök.

Hozzátette: Magyarország és a magyar egyházak sokat köszönhetnek a néhai bíboros egyház-diplomáciai támogatásának.

Karl-Josef Rauber bíboros március 26-án, 88 éves korában hunyt el. 1997-től 2003-ig Magyarország és Moldova nunciusa volt. Ferenc pápa 2015 februárjában kreálta bíborossá.

Reggel még a Kossuth rádióban beszélt

Orbán Viktor reggel még a Kossuth rádióban adott interjút, ahol elmondta, a harmadik világháború veszélye egyre reálisabbá válik. Kiemelte a tűzszünet fontosságát, amelyben szerinte a világ a magyar álláspontot képviseli, de Európa nem. A miniszterelnök szerint megkérdőjeleződött az Európai Unió értelme, hiszen sem a békét, sem a jólétet nem tudja garantálni. Orbán Viktor beszélt a kormány inflációcsökkentő céljairól is.

Erről szóló teljes beszámolónkat ide kattintva érhetik el.

Rovatok