Index Vakbarát Hírportál

Nem áprilisi tréfa: letarolta Pécset a délutáni jégeső

2023. április 1., szombat 20:07

Korábban már figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy jégeső is előfordulhat néhány helyen, ami aztán meg is történt. A közösségi médiában több videó és kép is megjelent arról, hogy Pécsre hatalmas mennyiségű jégeső zúdult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban első fokozatú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki négy vármegyére zivatar miatt, emellett megjegyezték, esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Be is igazolódott, amit a meteorológusok jeleztek, mert Pécsre hatalmas jégeső zúdult a délutáni órákban. A jégesőről készült videók azonnal meg is jelentek az interneten.

A Meteo Mecsek Facebook-oldalán is megjelentek képek a jégesőről, a beszámolók azt állítják, hogy az év eddigi legnagyobb vihara tombolt Pécsen és környékén. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokozatú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki négy vármegyére zivatar miatt, az elsődleges veszélyforrást azonban a villámlás jelentheti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A veszélyjelzés

A figyelmeztető előrejelzés csütörtök éjfélig tart.

Rovatok