Index Vakbarát Hírportál

Lépett a DK a Schadl-ügyben

2023. április 2., vasárnap 12:54

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Schadl-ügyben végzett vizsgálatának eredményét – közölte a DK pártigazgatója vasárnap.

Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján azt mondta, Schadl György, „a fideszes végrehajtó maffia feje arra tett kísérletet, hogy kirúgasson egy bírót”. A pártigazgató Senyei Györgyhöz, az OBH elnökéhez fordult segítségért. 

Schadl György végrehajtó kamarai elnök be is jutott Tatár-Kis Péterhez, a Fővárosi Törvényszék elnökéhez, ahol azt a választ kapta, ha kirúgni nem is fogják a célkeresztben lévő bírót, azt el tudják érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén

– mondta az ellenzéki politikus, majd megjegyezte: amikor mindez kiderült, Senyei György belső vizsgálatot indított, ennek eredményét azonban rögtön titkosították. „Hogyan lehetséges az, hogy Schadl György képes lehetett bírókat ellehetetleníteni, és ebben magától az OBH-tól kapott segítséget?” – tette fel a kérdést.

Majd közölte, a DK választ vár arra, miért titkolja az OBH a vizsgálat eredményét. Ezzel saját felelősségüket akarják eltussolni, vagy magas rangú fideszes politikusokat védenek az ügyben? – tette fel a következő kérdését. Végezetül a sajtótájékoztatóját úgy zárta, hogy a Schadl-ügy szálai egészen magasra érhetnek, politikai hátszél nélkül ugyanis egyetlen bírósági végrehajtó sem kísérelné meg, hogy ellehetetlenítsen bírókat – összegezte az MTI.

Rovatok