Index Vakbarát Hírportál

Állatmentes vágóhidat leplezett le Hadházy Ákos

2023. április 2., vasárnap 15:16

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban számolt be egy olyan vágóhídról, ami uniós pályázati pénzt kapott, de állat még nem igazán járt benne. Külön érdekes a vágóhíd abból a szempontból, hogy ez is Nyírmártonfalván található, akárcsak az a lombkorona nélküli lombkoronasétány, amelyből szintén sajtóhír lett.

Mint korábban megírtuk, a nyírmártonfalvai fideszes polgármester (magánszemélyként) egy lombkoronasétány megépítésére 60 millió forint uniós támogatást kapott. Csakhogy a fejlesztés megvalósítása közben tarra vágták az erdőt, így a lombkoronasétány mellől mára már a lombkorona teljesen hiányzik.

Ezt követte annak a 7500 fős településnek a története, ahol két fideszes politikus is nyert egy lombkoronasétányra kiírt pályázaton, így két lombkoronasétánnyal büszkélkedhet egy település. Ebben az esetben mindkét politikus 60 millió forint feletti összeget kapott a látványosságra.

Most Nyírmártonfalván egy újabb érdekes építményre derült fény:

egy olyan vágóhídra, amire ugyancsak szántak uniós támogatást, meg is épült, de semmire sem használják.

Hadházy Ákos szerint nem is jelzi már semmi az épületen, hogy valaha uniós forrást kapott volna a beruházás, így az sem derült ki, pontosan mekkora összegről van szó. A bejegyzés szerint gazdasági tevékenység a területen nem folyik.

A politikus meg szerette volna kérdezni a polgármestert, hogy mekkora volt a támogatás összege, azonban azt a választ kapta, hogy „semmi köze hozzá”.

Mindenesetre, akármennyit is kaszált, nyilván teljesen felesleges volt, hiszen a »vágópont« láthatóan egészen elhagyatott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezenkívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott. Az biztos, hogy most üres, így ez már a harmadik olyan, sok tíz milliós EU-s támogatás a fideszes nyírmártonfalvai polgármester kezei között, aminek az égadta világon semmi közösségi haszna nem volt, csak a polgármester járhatott jól vele

– írta bejegyzésében Hadházy Ákos.

Rovatok