Index Vakbarát Hírportál

Kitette a téli hidegbe újszülött gyermekét egy Pest vármegyei nő

2023. április 4., kedd 10:57

Vádat emeltek egy nő ellen, aki miután egy tanyán megszülte gyermekét, kirakta őt a lomok közé a februári hidegben. A kiskorú ebbe belehalt.

A Pest Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a nő 2021 novemberében észlelte, hogy várandós, azonban eltitkolta terhességét. A nő 2022. február 15-én éjjel megszülte gyermekét a tanyai ház fürdőszobájában. Ezután a csecsemőt és a méhlepényt egy konyharuhába rejtette, majd kivitte a lomok tárolására használt, nyitott, ajtóval el nem látott fészerbe, ahol a földre tette.

Ekkor a külső hőmérséklet 2,5 Celsius-fok volt, és a gyermekhez a macska és a kertbe bejutó más állatok is hozzáférhettek.

A nő magára hagyta a gyermeket, majd visszament a házba, ahol igyekezett eltüntetni a szülés nyomait. Időközben felébredt az anyósa, aki a véres szennyeződéseket látva kérdőre vonta. A nő azt állította, hogy terhes volt, de elvetélt, és a magzatot lehúzta a vécén. Anyósa ekkor mentőt hívott hozzá. 

Miután a nőt elvitték a mentők, az anyósnak gyanús lett, hogy vérnyomok találhatók az udvaron is. Követte a nyomokat, és így talált rá a fészerben az újszülöttre. A gyermekre addigra ráborult egy lavór, továbbá a család macskája a jobb kezéről lerágta az ujjait, és a jobb sarkát is megrágta.

Az asszony nyomban kihívta a mentőket, ők azonban már nem tudták megmenteni az újszülött életét.

A csecsemő halálát az elhanyagolás, a magára hagyás és kihűlés okozta.

A Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető nő ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat – olvasható az MTI által ismertetett közleményben.

Rovatok