Index Vakbarát Hírportál

Értelmetlen közlekedési táblák okoztak káoszt Pécsett

2023. április 5., szerda 07:12

A KRESZ-ben nem létező közlekedési táblákat helyeztek ki Pécsett, ami nem kis felháborodást okozott az autósok részéről. Már csak azért is, mert néhányukat önhibájukon kívül büntették meg a rendőrök.

A szóban forgó táblákat feltehetően behajtani tilos táblának szánták, csakhogy nem a KRESZ-ben előírt piros alapon fehér vízszintes csík látható rajta – helyette egy fehér alapon fekete, a kör peremeit összekötő vékony sáv.

Hasonlóval még az ATV Híradójának nyilatkozó közlekedési szakember sem találkozott soha.

Hogy maszekban csinálnak valamit, amit kiraknak, olyan előfordul. Hogy hivatalos szerv, vagy arra jogosult szerv ilyet rakjon ki, ilyennel nem találkoztam

– fogalmazott.

A speciális behajtani tilos táblákat már lecserélték mindkét irányból behajtani tilosra, amitől továbbra sem lett egyirányú az utca.

Az autósokat különösen felháborította, hogy az értelmezhetetlen közlekedési táblák miatt a rendőrök több sofőrt is megbüntettek, mert azt hitték, hogy szabálytalan módon hajtottak be az adott utcába. Az ATV Híradónak nyilatkozó egyik autós azért panaszkodott, mert nem tudta eldönteni, hogy egyenesen, jobbra vagy balra menjen.

Ki nem végezte jól a munkáját?

A pécsi közlekedési táblákért is felelős önkormányzati cég szerint nem miattuk kerültek ki a nehezen értelmezhető táblák.

A kivitelező cég hibázott, amely egyébként nem a társaságunk megbízásából dolgozik a munkaterületeken. Amint észleltük a problémát, kollégáink azonnal intézkedtek. A táblák cseréje jelenleg is zajlik

– mondta Palotai Tamás, a Biokom Kft. kommunikációs és PR-referense az ATV-nek.

Rovatok