Index Vakbarát Hírportál

Bemászott a kiskunhalasi börtön területére, és ereszt lopott két férfi és egy nő

2023. április 5., szerda 17:13

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, akik fél év leforgása alatt kilenc lopást követtek el Kiskunhalason. Az elkövetők általában telephelyeket, raktárakat és melléképületeket fosztogattak, de egyszer még a kiskunhalasi börtön területéről is loptak.

A vádirat szerint a tettesek 2022 márciusától 2022 szeptemberéig követték el a lopásokat.

Legmerészebb elkövetésüknél az egyik férfi bemászott a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó ingatlan területére, és ott egy használaton kívüli garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát és egyéb bádoglemezeket.

Ezeket a férfi a kerítésen át kidobálta női társának, aki a kerítés túloldalán figyelt, hogy senki ne vegye észre a férfit.

A férfi továbbá az áramszolgáltató üzemi területén és a nyílt utcán összesen öt elektromos elosztószekrényt tört fel, és azokból 600 ezer forint értékben lopott el rézvezetékeket és egyéb, fémből készült alkatrészeket. Ezenfelül feltört egy céges raktárat is, amelyet aztán női társával együtt egy héten át fosztogatott, csaknem 700 ezer forint értékben vittek el szerszámokat és építési anyagokat onnan – közölte az ügyészség.

A másik férfi önállóan két, míg férfi társával egy lopást követett el, leginkább fémből készült tárgyakra utazott, lopott ereszcsatornát, zászlótartó vasrudakat, talicskákat és alumíniumlétrát is.

Az ügyészség a börtönbe is bemászó férfit hatrendbeli lopás bűntettével és egyrendbeli lopás vétségével, míg társait két-két rendbeli lopás bűntettével és egy-egy rendbeli lopás vétségével vádolja, ezért mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Rovatok