Index Vakbarát Hírportál

Hóesésben keresték a húsvéti tojásokat a rendőrség kutyái

2023. április 6., csütörtök 20:09

Különleges rendőrkutya-kiképzés volt Miskolcon. A tavaszi hóesésben húsvéti tojást kutattak az ebek, és egy mentett kutya is bemutatkozott, aki szolgálatra jelentkezett.

Összevont, szinten tartó kutyakiképzést tartott április 6-án Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kutyásszolgálata. A főkapitányság kiképzőközpontjában végrehajtott feladatok között volt nyomkövetés, kábítószer- és – a húsvéthoz igazítottan – tojáskeresés is, így többek között Don is rátalált a húsvéti tojásra.

Asztalos Zoltán rendőr alezredes, a Kutyásszolgálat irányítója a feladatok megoldását sikeresnek minősítette, hiszen a rendőrkapitányságokon szolgálatot teljesítő kutyavezetők – munkatársaikkal együtt – teljesítették a rájuk kiszabott tesztfeladatokat.

Szolgálatra jelentkezett még Isac, a fiatal rendőrkutyajelölt is. Isacet a rendőrök egy korábbi intézkedés során mentették meg testvéreivel együtt. Az elsődleges felmérések alapján a kölyökkutya alkalmasnak mutatkozik a rá váró feladatok elvégzésére, ezért a főkapitányság – úgymond – állományba vette, a szakemberek pedig megkezdték a kiképzését, hogy letegye majd névjegyét, azaz mancsát a vármegye közbiztonságára.

Rovatok