Index Vakbarát Hírportál

Vissza akart menni a börtönbe, ezért kabátot lopott

2023. április 6., csütörtök 08:33

Veréssel fenyegetett és kirabolt egy magányosan utazó kiskorút a vonaton az a férfi, aki elmondása szerint vissza akart kerülni a börtönbe.

Egy konyári férfi 2022. december 5-én este személyvonattal utazott Debrecenből hazafelé. 

Derecske és Konyár között odament az egyedül lévő kiskorú utashoz és megfenyegette, hogy megveri, majd közölte vele, hogy nemrég jött ki a börtönből, ahová vissza akar menni és nyugodtan hívja a rendőrséget.

Ezután megkérdezte a fiatalt, hogy milyen márkájú a kabátja, majd hirtelen megragadta az ülésen lévő ruhadarabot és magára vette.

Az áldozat próbálta visszakérni a kabátját, azonban a rabló közölte vele, hogy „van nála valami, amit ne akarja, hogy elővegyen és használjon”.

Nem sokkal ezután a vonat megállt a konyári vasútállomáson, ahol a férfi leszállt. Vele utazott egy fiatal ismerőse is, de ő nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében. A nyomozók a kabátot – és a benne lévő bicskát – lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának – közölte az Ügyészség.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat. A rablással gyanúsított férfi így végül is elérte célját, hogy visszakerüljön a börtönbe, ugyanis 4 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Rovatok