Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a szentgotthárdi balesetben érintett 16 éves lány

2023. április 7., péntek 18:02

Csütörtök éjfélkor lekapcsolták a gépekről azt a 16 éves lányt, aki a szentgotthárdi balesetben súlyosan megsérült. A család felajánlotta a fiatal szerveit, hogy másokon segíthessenek.

Mint megírtuk, súlyos autóbaleset történt szerda este Magyarlak és Szentgotthárd között, amikor egy autó letért az útról, és az árokba csapódott. Az autót egy 17 éves fiú vezette, mellette egy 16 éves lány ült, aki az elsődleges rendőrségi információk szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Később azonban kiderült, hogy a lány nem halt meg, és akkor még a szombathelyi kórház intenzív osztályán küzdöttek az életéért. A Borsnak a 16 éves fiatal nagymamája most azt nyilatkozta, hogy az unokája meghalt.

Az orvosok éjfélkor lekapcsolták az unokámat a gépekről. Meghalt, de a szülei felajánlották a szerveit, hogy másokon segíthessen. Hogy mások élhessenek. Most képtelen vagyok mást mondani

– fogalmazott a lapnak.

Mint írják, a lány egészségügyi szakközépiskolába járt, ápolónőnek készült. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében még vizsgálja. 

Rovatok