Index Vakbarát Hírportál

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Együtt bármit képesek vagyunk elérni

2023. április 7., péntek 13:34

Nagyon sokan vállalták az idén 175 éves Magyar Honvédség előtt tisztelgő kihívást, amely a honvédségen kívül a civilek körében is népszerű lett – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Honvédség az évfordulóhoz kapcsolódva hirdette meg az április 7-éig – Mészáros Lázár hadügyminiszterré kinevezése évfordulójáig – tartó 175 kilométeres futást.

A kihívás teljesítése önálló életre kelt. A csaknem két hónapig tartó kihívás időtartama alatt nagyon sokan vállalták, hogy egyedül vagy legfeljebb négytagú csapatban lefutják a távot, de voltak, akik leevezték vagy leúszták, de olyanok is, akik 175 kilogramm kinyomásával tisztelegtek a 175 éves honvédség előtt – írták.

Kiemelték: nem csupán a katonák bizonyítottak, hanem egyenruhát nem viselő, hétköznapi emberek is, tanúsítva, hogy a magyar emberek jelentős része nemcsak sportos, hanem aktív sportoló is, és – akár pár kilométerrel hozzájárulva – szívesen csatlakoznak, és válnak részesévé egy nemes ügynek.

Emlékeztettek: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökével és a februárban indított toborzókampány két „arcával”, Pálinkás Szilveszter főhadnaggyal és Rozs Gergely hadnaggyal együtt teljesítette a távot.

A közleményben idézték a honvédelmi minisztert, aki szerint „a kihívás a katonai múltunk, nemzeti büszkeségünk előtt való tisztelgés jegyében született, azonban emellett egy igazán fontos tényre is felhívja a figyelmet”, mégpedig arra, hogy „ha közösen, együtt teszünk egy ügy érdekében, akkor bármit képesek vagyunk elérni”. 

Akkor lesz igazán erős, ütőképes hadseregünk, ha minél több ember ismerkedik meg a honvédelemmel, a Magyar Honvédséggel, vagy választja valamilyen formában a katonai szolgálatot

– fogalmazott a miniszter.

A HM felidézte, hogy a kihívást teljesítők eredményeiről a képernyőfotókat a Magyar Honvédség hivatalos Facebook-oldalára kellett feltölteni, a kommentelők között pedig egy olyan élménykupont sorsol ki a Magyar Honvédség április 10-én, amely arra jogosítja fel tulajdonosát, hogy kipróbálja a Magyar Honvédség high-tech eszközeinek egyikét. A sorsolás nyerteseinek lehetőségük nyílik helikopteres repülésre, vagy egy helikopteres harcászati szimulátort kipróbálni, de akár a tűzszerészrobotok működését is megnézhetik testközelből – fűzték hozzá.

Rovatok