Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc feltette a nap kérdését

2023. április 9., vasárnap 21:47

Közösségi oldalán tett közzé bejegyzést vasárnap Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A politikus ebben felteszi azt a kérdést: „a sokszor elválasztó nemzeti önhit a fontosabb”, vagy az egyesítő kereszténység?

„Ha Jézus maga az egyetemesség, mert Ő az emberré vált Isten, akkor fontosak-e a különbségek nemzeteink, hiteink, bőrszínünk vagy éppen szeretetvalóságaink között?” – tette fel a kérdést vasárnapi Facebook-bejegyzésében a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc azt írja, „ha értünk halt, ha mindannyiunkért, akkor van-e az ő lényegéhez képest fontos különbség közöttünk, azaz hogy valójában kik is vagyunk, honnan jöttünk, hova megyünk?”

Lehetnek-e nacionalisták a keresztények, ha megvallott hitük egyébként az ember szeretetének egyetemességét hirdeti, ha Jézus különbségtétel nélkül valamennyiünkért halt a keresztfán? A valóságosan létező és sokszor elválasztó nemzeti önhit a fontosabb, vagy az egyetemes, egyesítő kereszténység? 

– kérdezte Gyurcsány Ferenc.

A politikus bejegyzését így folytatta: „az ember fontosabb, vagy hite? Istene vagy istentelensége. Feltámadt. Mondják. Hiszik. Remélik. Bízzák” – olvasható a bejegyzésben.

Rovatok