Index Vakbarát Hírportál

Nem figyelt a sofőr, fékezés nélkül okozott hármas karambolt Budapesten

2023. április 10., hétfő 19:17

Fedélzeti kamerával rögzítettek egy balesetet a Könyves Kálmán körúton. A videón az látszik, ahogy egy autós fékezés nélkül hajt bele az előtte lassító járműbe.

Hármas karambolt okozott egy figyelmetlen sofőr a Könyves Kálmán körúton. Az esetről felvétel is készült, amelyet az egyik jármű fedélzeti kamerája rögzített.

Egy Ford típusú jármű sofőrje jelezte jobbra kanyarodási szándékát, ennek megfelelően használta az irányjelzőjét, egyúttal  megállt, mert elsőbbséget kellett adnia. A mögötte haladó, első és hátsó fedélzeti kamerával is felszerelt Volkswagen Golf sofőrje is lassított, ám a harmadik jármű ezt nem tette meg, és fékezés nélkül belehajtott, ráadásul olyan sebességgel érkezett a Skoda Fabiába, hogy rögtön kinyíltak a légzsákok, a Volkswagent pedig belelökte a Fordba.

„Édesapámékkal történt az eset. A fabiás bácsi lassítás nélkül hajtott belénk hátulról, majd beletolt minket az előttük állóba” – közölték a bpiautosok.hu-val, hozzátéve:

a bácsi elmondása szerint épp nem figyelt.

Arról is beszámolt, hogy a Skoda Fabián nem volt biztosítás, a kárfelvétel pedig már megtörtént, emellett az édesapjának a bordája zúzódott, a Volkswagen Golf eleje repedt, a hátulja összetört. Ráadásul ez oktató autó, így a golfos férfi a munkából is kiesett.

„A bácsinak szerencsére semmi baja nem esett, és az édesapámék előtt haladó autója is megúszta minimális sérüléssel” – fűzte hozzá.

Rovatok