Index Vakbarát Hírportál

Viharos szél és jégeső érkezhet a locsolkodás mellé

2023. április 10., hétfő 06:12

Hétfőn a Dunától keletre elszórtan záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Az északias szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik, de a záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Más területeken viszont napsütés és 18 fokos időjárás várható.

Húsvéthétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, viszont a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Reggel mínusz 1 és 4, délután 12 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt két vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Nem lesz front felettünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel a hűvös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A nagy napi hőingás miatt ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok és akár rosszullét is jelentkezhet. Felerősödhetnek a migrénes panaszok is. 

Melegszik az idő, mely kedvez a szabadtéri programoknak, de a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat. Érdemes melegen, rétegesen öltözni, ugyanis könnyen megfázhatunk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok