Index Vakbarát Hírportál

Visszaéltek a MOK alelnökének nevével és fotójával

2023. április 11., kedd 12:28

Visszaéltek Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnökének nevével és fotójával egy magas vérnyomást megszüntető készítmény reklámozásakor. A MOK felhívja a figyelmet, hogy gyógyszereket mindig engedélyezett helyről szerezzenek be a fogyasztók.

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnökének nevével és fotójával visszaélve egy működő internetes portálhoz megtévesztően hasonló weboldalon reklámoznak egy olyan készítményt, amely azt ígéri, hogy megszünteti a magas vérnyomást és „megtisztítja az ereket”.

A Magyar Orvosi Kamara felhívja a figyelmet, hogy gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosi, gyógyszerészi konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapja – olvasható a közleményben.

Rendszeresek a csalások

Mint megírtuk, februárban Zacher Gábor beszélt arról, hogy csalók élnek vissza a nevével, és „értisztítót, cukorbetegség elleni fantasztikus szert, a női inkontinencia megjavítását okozó szert” reklámoznak a nevével.

Kérem, ne higgyenek ezeknek! Ezek átverések, ezek mind arról szólnak, hogy hiszékeny emberektől más emberek pénzt lenyúljanak

– mondta a főorvos, aki arra kérte az embereket: ne legyenek hiszékenyek, ha egy-egy terméket olyan emberek nevével reklámoznak, akiknek ma még van hitelük.

Korábban Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével is számos, ehhez hasonló hirdetés jelent meg. A pénzügyek esetén pedig Csányi Sándor OTP-vezér nevével élnek vissza a legtöbb átverős hirdetésnél.

Rovatok