Index Vakbarát Hírportál

Egyre drágábbak a gyerektáborok, mégis kelendők

2023. április 12., szerda 15:57

Élmények nélkül nincs nyári szünidő. A szervezett táborokért a szülők mélyen a zsebükbe nyúlnak, de nincs az az infláció, amely lefékezné a nyári táborok iránti érdeklődést.

Az elmúlt időszakban az infláció és az árak emelkedése egyre nagyobb terhet jelentett a családok számára, ez a nyaralások és a szabadidős tevékenységek esetén is érzékelhető. Ennek ellenére a Táborfigyelő adatai azt mutatják, hogy a nyári táborok iránti kereslet továbbra is növekszik.

A magasabb árak miatt sokan aggódnak, és van is alapja a félelemeknek. A gyerekek étkezése, a bérleti díjak, az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díja is növekedett, az alapanyag-igényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve. A jelenlegi, előzetes adataink alapján egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint magasságában lesz az ott alvós táborok átlagos díja

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.

A szakember szerint az árak emelkedése ellenére a nyári táborok iránti kereslet továbbra is erős.

A táborfoglalási jelentkezések számai egyeznek a tavalyi rekordévvel, azaz annak ellenére hogy növekedtek az árak, a családok mégis tudnak tábort foglalni gyermekeiknek. Ennek az lehet az oka, hogy sokan élni szeretnének a jellemzően április közepéig érvényben lévő előfoglalási kedvezményekkel.

A választék rendkívül széles, több mint 600 táborturnus közül válogathatnak az érdeklődő szülők. 

Rovatok