Index Vakbarát Hírportál

Bírja ki délutánig, akkor jön a jó idő

2023. április 12., szerda 06:20

Szerdán hidegfront vonul át felettünk, különösen a reggeli órákban lehet hideg. Néhol gyenge eső, zápor is előfordulhat. Napközben, délután viszont már 14 és 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán eleinte a Tiszántúlon, majd délután a Dunántúlon lehet több felhő, időnként gyenge eső, zápor keleten fordulhat elő. A középső tájakon túlnyomóan napos lesz az idő. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

Hajnalban 0–6, délután 14–18 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Jön a hidegfront

Szerdára hidegfront vonul át az országban, így többnyire még ennek a hatását érezhetjük. Fejfájásos és görcsös panaszok előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Reggel a hűvös időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A nagy napi hőingás miatt ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok és akár rosszullét jelentkezhet, migrénes panaszok előfordulhatnak. Ajánlott a réteges öltözet, mert könnyen megfázhatunk – írja az Időkép.

Alacsony pollenterhelés

Az elmúlt napokban a lehűlés hatására a pollenterhelés viszonylag alacsony volt, azonban

egyre több allergén növény virágpora van jelen a levegőben.

A nyír, a fűz és a kőris pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, a ciprus- és tiszafafélék, a nyár, a juhar, a gyertyán és a platán virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakulhat. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Csütörtökön esőre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre és péntekre figyelmeztetést adott ki három vármegyére is több mint 20 millimétert meghaladó csapadék miatt. Esőre lehet számítani

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok